Photo by Ahmet Baki Kocaballi

12 Kasım 2009 Perşembe

Sydney'in 'Eski'şehir'i; Newtown







çıkış noktamız newtown festival evet!
yaklaşık 10.000 insanın katıldığı tek günlük, şehrin göbeğinin bir anda trafiğe kapatılıp festival alanına dönüştürüldüğü ücretsiz müzik festivali.. bu kadar çok hippiniin bu kadar çok içip de tek bir tartışma dahi çıkarmadığını hiç görmemiştim, ayrıca yerel halkın öğrenci kesimle (kükürt kokan eskişehir'im misali) diyaloğu da ayrı bir tatmin seviyesi. 3 sahnecik de öngörüldüğü gibi çingene müziğinden shoegaze'ye, buranın vazgeçilmezlerinde noise sos'u bol grunge rock'tan son dönem renk düşkünlerinin kendilerini bulduklarını psychodelic müziğe geniş bir skala keza beni tatmin etti vesselam, özellikle "seekae" adlı grup küçük bir uni grubu olmaları dışında müzikleri gerçekten cool .) ve 'the barons of tang'i bir başka 'gogol'izma vakası
vel-hasıl kelam eli yüzü düzgün bir festivalleri var newtown halkının. newtown ,benım evımden yürüyerek 20 dk mesafede ancak yapı olarak bir okadar uzak şehir merkezindeki gökdelen hayatından. Şehrin genelinde 80'ler havası var ve zamanla bu vintage tavır merkezden uzaklaştıkça dayanılmaz bir hal alıyor.
Newtown bu durumda altın denge noktası..herhangi bir akşam sokağın birinden güzel bir müzik duyarsın, ritmi takip edersin saat daha 20.00 dir ve bir baterinin etrafında 3 insan 30-40 kişiyi ritimle kendinden geçirir, kendini aralarına karışmaktan alamazsın, burası newtown'dur (bkz siyah-beyaz foto)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder